10 фактів про фільм «Форма води»

1
Опубликовано 18 января 2018 г.

Усе найцікавіше про новий шедевр Гільєрмо дель Торо («Хребет диявола», «Хеллбой: Герой з пекла», «Лабіринт Фавна», «Хеллбой II: Золота армія», «Тихоокеанський рубіж»).


1. Мексиканський режисер зняв фільм за власним сценарієм, створеним спільно з Ванессою Тейлор («Весняні надії», «Гра престолів»). Та на саму історію, описану в фільмі, дель Торо надихнули, зокрема, дитячі спогади від перегляду фільму жахів «Тварюка з Чорної Лагуни».


2. 9 місяців — саме стільки часу знадобилось режисеру та його команді, щоб розробити ідеальний костюм головного героя.


3. Кожного знімального дня Даг Джонс витрачав 3 години, щоб одягнути цей костюм. До речі, Джонс знімався майже у всіх роботах мексиканського майстра — зокрема він грав Фавна у «Лабіринті Фавна» та Ейба Сапієна у двох частинах «Хеллбоя».


4. Більшість ролей створені спеціально під конкретних акторів. Так, на головну роль Елайзи режисер Гільєрмо дель Торо розглядав лише Саллі Хокінс.


5. Готуючись до особливої ролі, Саллі Хокінс переглядала гру зірок німого кіно (Чарлі Чапліна, Бастера Кітона, Стена Лорела і Олівер Гарді), а також Одрі Хепберн.


6. За «Форму воду» Гільєрмо дель Торо отримав першу нагороду «Золотий глобус» в своїй кар'єрі. І одразу в одній з головних номінацій — «Найкращий режисер».


7. Основні зйомки проходили в студії, а екстер'єрні зйомки тривали влітку та восени 2016 року в місті Гамільтон, що в провінції Онтаріо у Канаді.


8. Автор музики до стрічки — французький композитор Александр Деспла, твори якого прикрасили фільми «Королева», «Загадкова історія Бенджаміна Баттона», «Незрівнянний містер Фокс», «Гаррі Поттер і смертельні реліквії: частина 1 та частина 2», «Король говорить!» «Королівство повного місяця», «Арго» та інші.


9. За музику до «Форми води» Александр Деспла отримав свій другий «Золотий глобус» — першу нагороду композитор отримав у 2007 році за саундтрек до драми «Розмальована вуаль».


10. На сьогодні творці фільму «Форми води» отримали більше 200 номінацій та 50 нагород, серед них — головна нагорода Венеційського кінофестиваля «Золотий лев», кінопремія «Вибір критиків», нагороди Асоціації кінокритиків Лос-Анджелеса та інші.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 1 комментарий