10 фактів про фільм «Ескобар»

Опубликовано 30 мая 2018 г.

Усе найцікавіше про кримінальну драму з Хав’єром Бардемом та Пенелопою Крус у головних ролях.


1. В основі сценарію фільму — роман-бестселер 2007 року «Люблю Пабло, ненавиджу Ескобара» популярної колумбійської журналістки Вірджинії Вальєхо, яка була у романтичних стосунках з чи не найстрашнішим наркобароном світу Пабло Ескобаром у середині 1980-х років.


2. П’ятий спільний фільм Хав’єра Бардема та Пенелопи Крус. Вперше вони зустрілись на знімальному майданчику фільму «Шинка, шинка» (1992), коли Пенелопі було 18 років. У 1997 році вони зіграли у драмі Педро Альмодовара «Жива плоть», хоч і спільних сцен не мали.

Романтичні відносини акторів розпочались під час зйомок фільму «Вікі Крістіна Барселона» у 2007 році. Згодом пара зіграла у фільмі Рідлі Скотта «Радник» (2013).


3. Фільм зняв іспанський режисер Фернандо Леон де Араноа, автор стрічок «Родина», «Квартал», «Понеділки на сонці», «Принцеси», «Невидимі», «Амадор», «Ідеальний день», неодноразовий лауреат премії «Гойя».


4. За роль у драмі Фернандо Леона де Араноа «Понеділки на сонці» Хав’єр Бардем отримав декілька престижних кінопремій. Серед них — нагорода «Гойя», Асоціації кінокритиків Іспанії, Спілки акторів Іспанії та інших.


5. Хав’єр Бардем цікавився постаттю Пабло Ескобара вже давно, актору пропонували зіграти наркобарона, але він відмовлявся бо «це були стереотипні образи без жодних почуттів».


6. Пенелопа Крус та Пітер Сарсгаард (зіграв Шепарда)  вже працювали разом — у мелодрамі «Елегія» 2008 року.


7. Працюючи над перевтіленням у Пабло Ескобара, Хав’єр Бардем намагався більше зануритися у його внутрішній світ, щоб дізнатися, як спокійна зовні людина могла перетворитись на монстра.


8. Прем’єра кримінальної драми відбулась у вересні 2017 року на 74-му Венеційському міжнародному кінофестивалі.


9. Хав’єр Бардем виступив одним із продюсерів картини.


10. За свої ролі Хав’єр Бардем та Пенелопа Крус номінувались на премії «Гойя» та Спілки акторів Іспанії, а Бардем вже отримав приз глядацьких симпатій Platino Awards.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев