10 фактів про нові вініли гурту «Бумбокс»

Опубликовано 15 марта 2018 г.

Нові платівки, майбутній альбом, американський кліп та новий мерч команди «Бумбокс».


Останніми тижнями українська команда «Бумбокс» працює над новим матеріалом, який планує представити в цьому році. Робоча назва майбутнього релізу — «Таємний код». На одну з нових пісень музиканти планують зняти кліп в Каліфорнії, адже гурт, з яким зроблена ця композиція, знаходиться в США.

А поки команда «Бумбокс» презентувала дві нові платівки: до вінілової дискографії гурту додались максі-сингл «Люди» (2016) та міні-альбом «Голий Король» (2017), які вже виходили на CD та касетах.

Чим вони цікаві — розповідаємо далі.


1. Друк та мастеринг платівок «Люди» та «Голий Король» відбувся в Італії, а поліграфія — в Україні.


2. Це 180-грамові важкі вініли. Загальний тираж новинок — 500 екземплярів.


3. «Люди» та «Голий Король» стали третьою та четвертою платівками в 14-річній історії гурту, що вийшли на вінілі. До цього були видані альбоми «Середній вік» та «Термінал Б».


4. «Люди» вийшли на чорному вінілі, а «Голий король» — на білому.


5. До оформлення платівки «Люди», як і однойменного туру, доклали руку фотограф Соня Плакидюк та художник Евеліна Яцеленко.


6. В оформленні внутрішнього конверту «Люди» використали кадри зі зйомок лірик-відео «Люди», яких не було на однойменних дисках та касетах. Конверт із розворотом дав змогу розмістити фотографії всіх шести учасників гурту, а не лише Андрія Хливнюка, фото якого розміщено на обкладинці, та Валентина Матіюка, зображення якого є на задній стороні конверту.  


7. Обкладинка вінілу «Голий Король» відрізняється від касети та CD стікером, на якому перераховані пісні-хіти.


8. В оформленні міні-альбому «Голий Король» використані роботи київського художника Олексія Кондакова з циклу «Повсякденне життя богів», а також фотографії Дмитра Шитко (Андрій Хливнюк на сцені) та Саші Люфта (Андрій Хливнюк на тлі напису «Бумбокс»). Остання зроблена в травні 2017 року в столичній студії «Звукоцех» під час закритої презентації міні-альбому «Голий Король».


9. Вчора, під час презентації вінілів в столичному Fedoriv Hub, діджей команди Валентин Матіюк продемонстрував звідки він брав семпли та біти для пісень релізів «Люди» та «Голий король».  


10. Окрім звістки про випуск вінілів, гурт «Бумбокс» повідомив про початок співробітництва з американською компанією 47 Brand, яка спеціалізується на виробництві бейсболок. Тепер у колекції 47 Brand та «Бумбокс» є дві моделі бейсболок з вишитою літерою «Б», логотипом гурту з цифрою 12 та логотипом 47, гнутим та прямим козирком, а також футболки та толстовка.

Фото: Дмитро Шитко, Дмитро Куницький, Оля Закревська (Oli Zitch)

Бумбокс

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев