Лайнап, ціна і повний відрив: 5 головних причин поїхати на Faine Misto 2021

Опубликовано 21 июля 2021 г. Автор: Ксенія Карпова

РАЦС, басейн, Централ Парк, різноманітний лайнап, антикризова ціна та свобода.

Новий альбом «ВГНВЖ» «Вогнепальне»: унікальний досвід дистанційної взаємодії та перша суто колективна робота

Опубликовано 20 мая 2021 г. Автор: Олексій Подчашинський

Один з найцікавіших українських гуртів «вагоновожатые» випустив новий альбом «Вогнепальне». Це третій студійний та перший повністю україномовний альбом старічуль. 

Презентацiя альбому в Києві відбудеться 18 червня.

Спеціально для Open.ua учасники команди розповіли про «Вогнепальне» більш детально.

Антон Слєпаков — про роботу над україномовними текстами та про місця створення пісень. Валентин Панюта та Станіслав Іващенко — про музичну складову платівки та колективну роботу. Також кожен учасник «ВГНВЖ» назвав пісню, яка найкраще характеризує новий альбом.  

Місця та історії створення, семпли, вплив пандемії та самоізоляції, відмінність від попередніх релізів гурту та багато іншого — в ексклюзивному матеріалі на Open.ua.

Альбом «НастяЗникає» «голосу гілочка»: погляд зсередини

Опубликовано 22 мая 2020 г. Автор: Олексій Подчашинський Анастасія Осипенко
 
Український інді-проєкт «НастяЗникає» знайомий тим, хто слухає душею вже 6 років. З часів платівки «Дієслова наказового способу», яку Анастасія Осипенко написала і записала сама. Згодом склад команди «НастяЗникає» доповнився трьома музикантами (Наталія Вовк — синтезатори, Юрій Шакалов — бас-гітара, Олена Боричевська — ударні). Після чотирьох років пригод, десятків виступів та двох альбомів Анастасія вирішила продовжити музичну подорож самостійно.
 
На честь виходу міні-альбому «голосу гілочка» Анастасія розповіла нам про бажання творити і співати далі, самостійну роботу над альбомом, а також про створення кожної нової пісні окремо. Спеціально для Open.ua.

5 фактов о певице Shy

Опубликовано 21 мая 2020 г. Автор: Open.ua

На днях певица Shy представила мини-альбом «Легiт», в котором продемонстрировала альтернативный подход к созданию поп-музыки. Мы собрали несколько фактов, чтобы рассказать вам больше об артистке, в центре творчества которой — легкость и лаконичность.

Shy Mnogo Vody Boosin

Альбому гурту «Бумбокс» «Меломанiя» — 15 років. Публікуємо уривок з книги Тимура Дорофєєва

Опубликовано 8 мая 2020 г. Автор: Олексій Подчашинський
 
 
Продовжуємо публікацію уривків з так і невиданої книги про гурт «Бумбокс», над якою майже два роки (з початку 2010-го по осінь 2011-го) працював журналіст та друг команди Тимур Дорофєєв.
 
З цієї частини про дебютний альбом «Меломанія» ви дізнаєтесь як гурт працював з лейблами, як, кому та на яких умовах продав тоді альбом.
 
Дійові особи: Андрій Хливнюк, діджей Валік, Олексій Согомонов (продюсер гурту), Роман Кальмук (FDR Media — музичний і програмний сервіси для радіо і телебачення, медіа- менеджмент для виконавців) та Андрій Пасічник (лейбл Moon Records). 
 
Гурт не планував публікацій уривків з «книги», тому не перекладав її  українською й не змінював ні слова з написаного, все що ви прочитаєте було сказано реальними людьми. 
 
Публікацію доповнено відео з коментарями учасників «Бумбокс Family» про кліп «E-Mail». Матеріал, який знімали Pistolet Films в 2010-2011 роках, донедавна вважався загубленим. 
 

Альбому «Бумбокс» «Меломанiя» — 15 років. Публікуємо уривки з книги Тимура Дорофєєва

Опубликовано 29 апреля 2020 г. Автор: Олексій Подчашинський Тимур Дорофєєв
 
У квітні 2005 року, 15 років тому, вийшов перший альбом «Бумбокса» — «Меломанiя». Перший кліп  («Супер-пупер»), перші хіти («Супер-пупер», «E-mail», «Бобiк», «Гайки З Ямайки», «Діагноз»), перша фотосесія тріо, перший альбом гурту з 11 піснями... 
 
З цього приводу команда почала «розсекречувати архіви» і згадувати все найцікавіше, пов'язане з дебютним альбомом.
 
Одним з таких скарбів є невидана книга про «ББ», над якою майже два роки (з початку 2010-го по осінь 2011-го) працював Тимур Дорофєєв — відомий журналіст і за сумісництвом старий друг та колега продюсера гурту «Бумбокс» Олексія Согомонова.
 
Незважаючи на блискучий стиль Тимура, книга на думку Олексія представляла собою збірку інтерв'ю, а йому ж хотілося набагато більшого. 
 
Та сьогодні цей матеріал є чудовим документом, своєрідною машиною часу,  цікавими спогадами банди «Бумбокс» десятирічної давнини.
 
Прес-служба гурту надала для публіціїї на Open.ua главу з так і невиданої книги саме про альбом «Меломанія», в якій з'являються Андрій Хливнюк, Олексій Согомонов, діджей Валік, Роман Кальмук (FDR Media — музичний і програмний сервіси для радіо і телебачення, медіа- менеджмент для виконавців) та Андрій Пасічник (лейбл Moon Records). 
 
Гурт не планував публікацій уривків з «книги», тому не перекладав її  українською й не змінював ні слова з написаного, все що ви прочитаєте було сказано реальними людьми. 
 

Гійом де Кадебостані: «Республіка Kadebostany є багатокультурною і я цим дуже пишаюся»

Опубликовано 13 апреля 2020 г. Автор: Олексій Подчашинський
 
На початку квітня проект Kadebostany випустив міні-альбом «DRAMA – Act 1», натхненний театром, оперою та сюреалістичним кіно. Пісні записані з новими для гурту обличчями, серед них і Саша Заріцька, учасниця українського гурту KAZKA. 
 
Чим ще цікавий новий реліз Kadebostany, як створювались пісні та відео, чим він важливий для ідеолога гурту — в бесіді Open.ua з Гійомом де Кадебостані.
Kadebostany Kazka

5 запитань до Ірени Карпи про новий феміністично-хуліганський сингл QARPA «Баби Круті Чуваки»

Опубликовано 8 марта 2020 г. Автор: Олексій Подчашинський

Спеціально до 8 березня в якості тюльпанів в целофані український гурт QARPA представив танцювальний трек з промовистою назвою «Баби Круті Чуваки». Це веселий копняк перешкодам і стереотипам на шляху повноцінного жіночого розвитку. 

Основним посилом пісні: вкотре зрушити з місця тлустий стереотип про те, що історію творили чоловіки, а жінки були лише їхніми музами.

Напередодні релізу фронтвумен команди Ірена Карпа розповіла редакції Open.ua все про створення пісні, історії жінок світу, які надихають та багато іншого.

Ірена Карпа про пісню «Баби – круті чуваки» ексклюзивно на Open.ua.

9 фактов, которые подтверждают, что Mando Diao — нетривиальные рок-н-ролльщики

Опубликовано 28 февраля 2020 г. Автор: Open.ua

11 апреля в киевском клубе Bel’etage выступит шведские инди-рокеры Mando Diao, известные хитами «Gloria» и «Dance With Somebody». В прошлом году, они выпустили свой девятый студийный альбом «Bang!» (его они и представят в Киеве), а также распечатали двадцать четвертый год своей карьеры. И эти ребята до сих пор «rock»! Накануне первого пришествия шведов в Украину, мы собрали семь фактов, которые доказывают, что Mando Diao — настоящие рок-н-ролльщики, хоть и со своими причудами.

Веганство, футбол, кулінарія: британська співачка Georgia розповіла 5 маловідомих фактів про себе

Опубликовано 25 февраля 2020 г. Автор: Олексій Подчашинський

Вже цієї суботи в Києві вперше виступить фантастична британка Georgia. Подія відбудеться в рамках серії концертів Selector Live від концертної агенції HMG та Британської Ради в Україні.

29 лютого, Caribbean Club. Квитки

Напередодні виступу співачка розповіла порталу Open.ua декілька маловідомих та цікавих фактів про себе, адже в мережі інформації про неї мало.

Отже, Georgia про веганство, відеоігри раз на рік, футбол та кулінарну терапію.