5 фактів про дебютний кліп «Один в каное» «У мене немає дому»

Опубликовано 14 января 2019 г.

На першому місці у львівського тріо «Один в каное» завжди творчість. Вони випускають пісні та виступають лише тоді, коли їм є що розповісти.

Тому і перший, і поки що єдиний альбом музиканти випустили лише через шість років після початку спільної діяльності.

Тому і перший офіційний кліп презентували лише зараз — на дев’ятий рік свого існування.

Для екранізації обрали пісню «У мене немає дому» з майбутнього альбому «Один в каное».

На честь важливої прем’єри ми розпитали учасників гурту та режисера відео про новий кліп детальніше. Чому перший кліп виходить лише зараз, хто став автором ідеї кліпу та чи брали музиканти участь у створенні відео — відповіді на ці та інші питання в спеціальному матеріалі на Open.ua.


Довга дорога до першого кліпу

Скромні, але талановиті музиканти пояснили причину довгого шляху до першого кліпу в своїй історії так:

«Для нас важливо, щоб кліп, як і пісня, мав художню цінність. На початку у нас не було можливості відзняти хороший кліп. Випускати ж відео виключно в рекламних цілях ми не мали ані бажання, ані потреби, тому доволі довго обирали «ніщо», аніж “будь-що”».


«Майже» перший кліп

У 2017-му ми відзняли наше перше відео на сингл з нового альбому «Ікони (Шістдесятникам)», але воно так і не вийшло. Рік по тому ми повторили спробу з піснею «У мене немає дому».


Ідея відео, приховані символи та паралелі з героями пісень «Один в каное»

Автором ідеї відео став режисер Володимир Власенко, але учасники тріо також долучились до створення кліпу:

«Ідея кліпу належить режисерові Володимиру Власенку. Працюючи над роботою, ми внесли деякі корективи до сюжету, аби ще більше наблизити його до творчісті гурту. Уважний глядач зможе розгледіти приховані елементи, символіку та паралелі з героями з інших пісень “Один в каное”».


Сюжет, трактування та можливі фінали кліпу

«Задумка кліпу полягає в тому, що хлопчик через непорозуміння з батьками вирішує піти з дому. Дорогою він зустрічає своїх уявних друзів, з якими мандрує місцями, сповненими дитячих фантазій, де реальність тісно переплітається з видумкою, а минуле — з майбутнім. Та виявляється, що навіть в уявних друзів є свій дім, куди їм час повертатись, і врешті-решт їхня подорож — це замкнуте коло, яке знову приводить хлопчика до знайомого дому.

У кліпі багато архетипів, трактувань та можливих фіналів. Усе, як нам подобається», — зізнались вокаліста та автор пісень «Один в каное» Ірина Швайдак.

_________

Як пісня надихнула режисера на кліп  

Кліп зняв Володимир Власенко, у якого пісня «У мене немає дому» зрезонував із подіями в особистому житті:

«Коли я вперше почув цю пісню, я був у дорозі — їхав нічним рейсом до селища, де я виріс. Мій батько помер, і тепер мені було потрібно продати будинок, що простоював порожнім вже довгий час. Згадуючи моменти із дитинства, я мимохідь проглядав стрічку новин і раптово натрапив на лайв-версію треку “У мене немає дому”. Вона була настільки проникливою і близькою до моїх думок, що я прямо в автобусі почав шукати ідею для візуального втілення цієї пісні.

Містична атмосфера нічної подорожі, думки про мій власний дім і трек на повторі створили у моїй уяві історію про маленького хлопчика, що разом із своїми дивними супутниками мандрує фантастичним світом. Я одразу написав гурту у “Фейсбуці” і запропонував своє бачення кліпу. На моє щастя, вони згодилися, і тепер я дуже радий показати широкому загалу результат нашої спільної роботи».

___________

Цю та інші пісні «Один в каное» можна буде почути наживо в рамках весняного туру гурту, який стартує 28 березня в Ужгороді, а завершиться великим сольним концертом у Києві у МЦКМ (екс-Жовтневий палац).

Придбати квитки на концерт у своєму місті можна за посиланням

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев