ADAM: «Ми за трушну критику»

Опубликовано 13 мая 2019 г.

16 травня у київському Caribbean Club Concert Hall відбудеться концертна презентація нового альбому гурту ADAM «РОНІМ». Це вже другий альбом за 5 років існування.

До платівки, над якою гурт працював понад рік, увійшло тринадцять треків, на чотири з команда вже відзняла відео. В перший тиждень «РОНІМ» потрапив в Топ-100 альбомів в Apple Music України.

Напередодні важливого концерту, учасники гурту Михайло Клименко та Олександра Норова розповіли Open.ua про найважчі та найлегші моменти роботи над альбомом, про те, як вони ставляться до критики, а також про 5 улюблених пісень колег по українській музичній сцені.


Що було найважчим, а що найлегшим під час роботи над альбомом «РОНІМ»? Задоволені ви результатом чи є щось, що хотіли б змінити, але вже пізно.

Завдяки соціальному проекту «Дивись як чутно» концерт 16 травня зможуть почути люди з порушеннями слуху. Тексти пісень перекладатимуться спеціалістом жестової мови.

Михайло Клименко та Олександра Норова (ADAM): Найважчим в написанні альбому було те, що амбіції після першого альбому виросли в рази і критерій власної планки якості став набагато вищим.

Тому деякі треки ми робили місяцями, відкладали, потім знов повертались до них. Найдовшим, до речі, був трек «ХДБ», який був написаний ще у 2018 році, а завершили ми його у квітні цього року. Ще важко було те, що ми постійно розриваємося поміж хіп-хопом і роком.

Найлегшим було те, що ми любимо творити, і у цьому альбомі ми дозволили собі багато експериментів.

Ми замутили абсолютно інший саунд в порівнянні з першим альбомом, і нам він дуже подобається.


Який комент до кліпу «ХДБ» та до нового альбому загалом здивував вас найбільше? Наскільки для вас важливі критичні відгуки та чи дослухаєтесь ви до них?

Михайло Клименко та Олександра Норова (ADAM): Взагалі ми за трушну критику і навіть колекціонуємо самі дикі коменти, але на «ХДБ» ще не встигли наламати, оскільки ми його тільки-но презентували.

Один з найяскравіших коментів, які нам зайшли, були «як можна співати таким гнусавим голосом попа» і «це настільки жахлива пісня, що я навіть виліз з автоями в гаражі, щоб перемкнути радіохвилю». Ми завжди дякуємо людям за те що вони активні, і не проходять повз.


Яку музику учасники гурту слухають більше — іноземної чи української? Назвіть топ-5 пісень чи релізів представників сучасної української музики.

У цьому році гурт потрапив в лонг-лист фестивалю Sziget та змагається за право представляти країну у Будапешті на Europe Stage.

Михайло Клименко (ADAM): Ми слухаємо багато української музики, сьогодні в нас усіх дуже великий вибір серед вітчизняного продукту. Західну також слухаємо, звичайно.

Топ-5 це:

1) «Один в каное» — «Подобається, як ти ідеш».

Це особисто від Михайла, одна з його улюблених пісень в цілому.

З першого разу, коли я почув цей трек, він був абсолютно близьким мені та зачепив до глибини.

2) Latexfauna — «Lime».

Це один з найкращих треків — не тільки Latexfauna, а й взагалі.

3) Макс Пташник — «Поки ніхто не бачить».

Ми з Максом досі особисто не знайомі, але цей трек — це Вау. Той випадок, коли не знаєш хто його грає і як вигладає той чувак, але вже любиш його музон.

4) Fontaliza — «Фірмові рухи».

Почули його ось-ось на днях, за що просто соромно, що так пізно. Тут прекрасно все — і саунд, і текст, і музика, взагалі поважаємо і любимо цих хлопців.

5) Alina Push — «Bitanga».

Наша подруга, найкрутіша хіп-хоп леді, до того ж ще й одна з найвродливіших дівчат українського шоу-бізу.  «Бітанга» — це взривна суміш української вроди, фірмового саунду і чудового настрою.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев