EP проекту Postman «Being High»: погляд зсередини

1
Опубликовано 1 сентября 2017 г.

Сьогодні, 1 вересня, у вокаліста та гітариста команди 5 Vymir Костянтина Почтаря, який виступає під сценічним ім’ям Postman, вийшов новий міні-альбом «Being High».

Це вже третій реліз за два роки існування акустичного проекту київського музиканта. Україномовний EP «Бали і Кораблі» світ почув наприкінці 2015 року, а дебютний альбом «Context» — в липні 2016 року. Лише за минулий рік Postman відіграв більше 50 концертів в Україні, Словаччині, Польщі, Чехії, Литві, Латвії та Молдові.

До нового EP увійшло 4 англомовні пісні у стилі «психоделічний фольк». Треки пропущені через магнітну плівку, що надає їм специфічного лампового звучання.

Презентація міні-альбому в Україні відбудеться 3 вересня у Києві у барі «Хвильовий» та 7 вересня в Одесі у «Зеленому театрі», а тур на підтримку міні-альбому розпочнеться 4 листопада у місті Катовіце в Польщі.

Слухати EP «Being High» офіційно: iTunes, Google Play

Спеціально для Open.ua Костянтин Почтар розповів про новий реліз Postman більше детально. Історії та місця створення, нові способи написання музики та інші цікаві історії — в ексклюзивному матеріалі на Open.ua.


Минулий альбом «Context» складався з двох частин — української та англійської, а зараз я просто вирішив випустити два окремі альбоми. Думаю, тут більше, ніж на попередніх записах чути вплив 60-х — це стосується і звуку, і тем, які піднімаються в піснях, але я розділяю ці ідеї і ці пісні — мій власний життєвий досвід.

Я сам зіграв всі інструментальні партії, а в пісні «Talk To This World» навіть звучить гуцульський інструмент тилинка, придбана у місцевого майстра Михайла Тафійчука. На обкладинці теж зображені гуцульські орнаменти. Їх перемалював з килима у старій хаті в селі Яворів мій друг Андрій Янковський. «Being High» — це ж про гори, якщо що.


«Another Perfect Chain»

Перед записом, я відправляв тексти пісень на перевірку своєму другу Йозефу із Сан-Дієго. Він мені радив десь щось змінити, десь я пропустив артиклі. Коли вже треки були записані, він написав: «Слухай, а що ти мав на увазі під “cross the line” у рядку “If I’m old enough not to cross the line?” Я йому відповів, що ну два значення. Одне абстрактне — чи я вже достатньо дорослий, щоб не виходити за межі дозволеного, щоб не висовуватись, не намагатись вийти за рамки, яке створює соціум. А друге — буквальне, алюзія до київського метро — не заступати за жовту обмежувальну лінію, нанесену на східцях. Він відповів: «О, круто, я б ніколи не подумав вжити такий зворот у цьому контексті, але підходить класно». Ось так «international English» наділяє новими сенсами «native English».


«All I Want Is You»

Спочатку слова цієї пісні були одою альбому Раві Шанкара «The Exciting Music Of Ravi Shankar». Вона складена з трьох різних шматочків, які я писав в різні часи. Це мій перший тест подібного підходу для написання музики.


«Being High»

Пісня, яку я написав у готелі під час свого першого туру Словаччиною рік тому. Вся ця історія занадто канонічна і я над нею стібусь, але це правда. Я просто дивився в вікно з даху. Дивився на індустріальний пейзаж «словацького Сіетлу» і записував те, що бачу у свій зелений блокнот. А другу частину написав перед концертом 5 Vymir у Берліні у вересні. Я жив у подруги, в квартирі якої є піаніно. Там я написав пару мотивчиків за кілька годин, а тепер використовую їх.


«Talk To This World»

Пісня, написана після того, як я повернувся з того ж туру і ми з друзями тусили в мене вдома. Поки вони курили на балконі, я написав цю пісню. За три хвилини. Мої друзі дуже швидко курять.

Фото на головній: Сергій Кустов

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 1 комментарий
  • Лілія 7 сентября 2017 г. 16:31
    Непогано звучить.