UPark 2019: Thirty Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves, MØ та Україна

Опубликовано 2 июля 2019 г.

Концерти, кліпи і тату. Що пов’язує учасників UPark Festival 2019 з Україною?

З десяти іноземних імен лайн-апу фестивалю UPark п’ять відвідають Україну вперше (SWMRS, Rag'n'Bone Man, Pale Waves, AJR та Missio), а інші п’ять (Thirty Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves, Die Antwoord та MØ) вже знайомі з нашою країною.

Гурти Thirty Seconds to Mars та Nothing But Thieves виступали в Києві по чотири рази кожен. Команди Bring Me The Horizon та Die Antwoord влаштовували концертне божевілля в столиці по одному разу, та вже скоро повернуться. MØ відіграє перед українськими фанами вперше, але з Києвом данська співачка знайома — саме наші урбаністичні краєвиди прикрасили кліп «Kamikaze». Знімали кліпи в Києві й інші зірки UPark Festival — Bring Me The Horizon та Nothing But Thieves. Тож напередодні фестивалю наша редакція пригадує всі зв’язки ключових учасників UPark 2019 з Україною.

Thirty Seconds to Mars

Найперший концертний візит популярних американських рокерів Thirty Seconds to Mars до Києва відбувся в грудні 2010 року. «Ешелон» заповнив один з павільйонів МВЦ майже вщент й горланив хіти з трьох перших альбомів «Марсів». Джаред Лето, не дивлячись на погане самопочуття, вітав українську армію прихильників, згадував Одесу («Ах, Одесса, жемчужина у моря») та розмахував прапором України.

Український прапор був в руках Джареда на всіх наступних «лайвах» команди в українській столиці (березень 2014 року, травень 2015 року та квітень 2018 року).

Фішка з державним прапором країни, в якій виступає гурт, взагалі є невід’ємною частиною шоу Thirty Seconds to Mars. Та про особливе ставлення до нашої країни актор та музикант заявляв неодноразово.

Особливо запам’яталися вислови Джареда на українській прем’єрі фільму «Далласький клуб покупців» у березні 2014 року, не говорячи вже про слова підтримки на церемонії вручення премії «Оскар».

«Ви ж знаєте, як я люблю цю країну. Колись я зіграв українця в кіно. І я дуже підтримую те, що ви зараз робите — як ви боретеся за те, щоб жити в країні вашої мрії. Ми з вами, мрійники».

«Україна — це особливе місце, і тут дуже особливі люди. Для мене честь бути тут та бачити всіх вас».

«Де я зберіграю свій “Оскар”? Він у мене зараз на кухні. Ну, знаєте, є таке місце у будинку — приходиш, кладеш ключі, ставиш “Оскар”».

В минулому році окрім дівочих сердець в Києві Джаред підкорював і мости, а виступ гурту на UPark 2019 стане одним з останніх перед паузою, про яку Лето-молодший повідомив в інтерв’ю Vogue Ukraine.


Bring Me The Horizon

Концерт на фестивалі UPark британців Bring Me The Horizon буде їхнім другим українським «лайвом». Вперше металкор-парубки відіграли в Києві у грудні 2015 року, під час туру на підтримку надпопулярного альбому «That's the Spirit».

Згодом були гастролі по всьому світу й концерт у супроводі оркестру та хору в лондонському Альберт-холі.

До нас музиканти повернуться з новим альбомом «amo», над першим кліпом до якого працювали в Києві. Так-так, у відео на сингл «Mantra» окрім фронтмена Олівера Сайкса можна пізнати приміщення Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац) та акторку Вікторію Варлей.

Промо-кампанія до платівки «amo» триває, тож задокументувати в українській столиці ще одну пісню BMTH нічого не заважає. smiley


Nothing but Thieves

Перший виступ рокерів Nothing but Thieves в Україні відбувся саме в рамках UPark Festival. 3 роки тому британці представили дебютник «Nothing but Thieves» на столичному НСК «Олімпійський», підігрівши публіку перед «лайвами» The Kills та Red Hot Chili Peppers.

Цікаво, що в той день на стадіоні запалив й український гурт The Hardkiss, з солісткою яких Nothing but Thieves виступили на фесті Atlas Weekend 2017.

Взаємна любов британських музик та українських фанів закріпилась у 2018 році — колектив знов відфестивалив на «Атласі», а також провів сеанси рок-майстерності в Києві та Львові.

Й це ще не все. Саме на фоні покинутого українського заводу та сірих багатоповерхівок Конор Мейсон з колегами грають в кліпах «Amsterdam» та «Sorry», синглах, з яких почався другий альбом NBT «Broken Machine».


У кліпі «Sorry» фронтмен гурту Конор Мейсон йде по вулиці Милославській, біля кінцевої зупинки 28 трамваю.

А за 1,5 роки до прогулянки відчуженого Мейсона, практично в кварталі від того місця, а саме на стоянці на перетині вулиць Милославської та Маяковського, хуліганила співачка MØ.

Троєщинські хмарочоси, дитячі майданчики, школа, дорога біля ТЕЦ-6 — у всіх цих місцинах Карен Марі Ерстед побувала особисто.

 

Під час зйомок «Kamikaze», а заразом й першої мандрівки до Києва, MØ зробила новеньке тату.


Die Antwoord 

Десант південноафриканського реп-рейву на чолі з Ninja та Yo-Landi Vi$$er вперше висадився в українській столиці 6 серпня 2018 року. Напередодні вогняного шоу в Stereo Plaza вокаліст Ninja прогулявся київськими вулицями.

Цьогоріч Die Antwoord повернуться до Києва. Виступ епатажного гурту буде фінальним в розкладі UPark 2019, а саме 18 липня після Missio, MØ та Івана Дорна. Хто зна — можливо MØ порадить Die Antwoord перевірені місця для зйомок відео?)

Олексій Подчашинський

Фото: Дмитро Куницький, Дар'я Синельнікова, Юрій Третьяк; Instagram-акаунти  та Die Antwoord


Нагадаємо, UPark Festival 2019 відбудеться 16-18 липня на території просторого парку відпочинку Sky Family Park. Серед вже заявлених виконавців: SWMRS, Nothing But Thieves, BRING ME THE HORIZON, Pale Waves, Rag'n'Bone Man, Thirty Seconds to Mars, MØ.

Квитки на UPark Festival 2019 вже можна придбати на офіційному сайті та на concert.ua.

У наявності одноденні і триденні абонементи, а також VIP-абонемент, що включає в себе пріоритетний вхід, паркування та додаткові розваги на території Sky Family Park, у тому числі й басейн. Вартість квитків від 1499 грн.

UPark Festival 2019, Київ, Sky Family Park, 16-18 липня.

16 липня — The Best Part Of The Trip, SWMRS, Nothing But Thieves, Bring Me The Horizon.

17 липня — Rag'n'Bone Man, AJR, Pale Waves, Rag'n'Bone Man, Thirty Seconds to Mars.

18 липня — Missio, MØ, Іван Дорн, Die Antwoord.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев