5 фактів про другу частину альбому «Бумбокс» «Таємний код: Рубікон»

Опубликовано 13 декабря 2019 г.

Пісня іспанською, Леся Українка, класичні «бумбоківські» балади та ліки від депресії.


Андрій Хливнюк: «Твій номер» — це пісня про те, як у сірі будні в людей інколи стаються зустрічі, які надають їм крила краще ніж енергетичні напої, або нові машини, або успіх на роботі. Це пісня про кохання.

Друга частина концептуальної платівки

Гурт «Бумбокс», як і обіцяв, до кінця року представив другу частину альбому “Таємний Код: Рубікон”. «Рубікон» видано у п’ятницю, 13 грудня, за три місяці і один день після релізу першої частини альбому.

Як і «Таємний Код», друга частина має сім композицій.

Деякі з них вже відомі слухачам, прем’єри пісень відбулися в рамках першої частини туру «ББ» на підтримку альбому.


7 композицій, пісня іспанською та акустика

Серед семи пісень «Рубікону» — п’ять нових композицій, а також іспанська версія спільної пісні з The Gitas «Тримай мене» та акустична версія альбомного треку «Твій номер».

Пісня «Малюнки на стінах» чотири місяці тому врятувала фронтмена гурту Андрія Хливнюка від серйозного емоційного стрибка: «“Малюнки На Стінах” — це не тільки про мене, не тільки про перемоги. Це про римське “пам’ятай про смерть” у сенсі люби життя».

Пісню «Твій номер» Андрій Хливнюк називає найсвітлішою піснею на цій платівці, а «Впало небо» — класичною «бумбоксівською» баладою.

«Таємний Код: Рубікон», частина друга:

Google

Apple

Spotify

Deezer

Amazon


Нове і класичне у творчості гурту

В пісні «Впало небо» використало бек-вокали, а не фронтмена, що є незвичним для гурту.

Андрій Хливнюк: «Ледь не вперше це відбулося. Там разом грають і діджей, і барабанщик, і від цього, на мій погляд, складається дуже цікава атмосфера».

А пісню «Плющ» пан Хливнюк вважає класичною для «Бумбокса» баладою для кіно: «Це акустика і струнні інструменти. Якщо ви любите таку музику, то нехай це буде для вас сюрпризом і подарунком».  


Пісня на вірш Лесі Українки

Андрій Хливнюк: «Робоча назви пісні “Плющ” була “Леся”. Вона на вірш Лесі Українки “Плющ”. Це, окрім низького уклону класиці української літератури, ще й робота, котра врятувала мене від пірнання в глибоку депресію. Іноді у всіх в житті відбуваються втрати і цей вірш про одну із таких втрат.

Я не дослідник творчості Лесі Українки, я не знаю, хоча слід поцікавитися і я це обов’язково зроблю, яку саме втрату мала на увазі поетеса: фізичну чи просто втрату кохання, однак тепер це як есенція, як ліки від таких втрат. Я написав цю пісню легко і хотів, щоб вона стала саундтреком українського фільму, що так і називається “Леся”. Я дуже хочу, щоб це кіно вийшло у світ.  Я вірю, що цій стрічці бути».


Подвійному альбому — подвійний кліп

Повернувшись 30 листопада з першої части туру «ТКР», «Бумбокс» разом з режисером Стасом Гуренком і оператором Олександром Бойком зняли «здвоєний» кліп на пісні «Твiй номер / Плющ», які група вирішила випустити в якості лід-синглу.

Андрій Хливнюк про кліп на пісні «Твiй номер / Плющ»:  «Ця ідея спала на думку не мені. Приїжджаю я такий в офіс до себе і тут мені мій партнер Олексій Согомонов говорить: “Андрій, от послухай мене”. Завжди з цієї фрази починаються якісь авантюри. Я кажу: “Тааак”. А він далі: “Тур щойно скінчився. Тобі треба акумулювати сили, але мусимо видати другу частину платівки, як ти і обіцяв у численних інтерв’ю. Я хочу зробити відео на дві пісні одразу”. А я кажу: “Як ти собі це уявляєш? Вони дуже різнопланові”. Він каже: “Давай знімемо на пісні “Твій Номер” і “Плющ” у такій послідовності одну велику роботу”.

Я кажу: “А в чому суть? За сюжетом вони не можуть збігатися. Одна пісня “Твій Номер” про кохання, про щастя, коли ліричний герой літає, закохавшись. А інша, навпаки, на вірші класика української літератури Лесі Українки про розлуку. Як можна ці теми вкласти в один відеоряд?”. А він мені каже: “А от побачиш. Приїжджай на майданчик, нехай пройде підготовка як завжди – стилісти, кольорова гама і таке інше. Продюсери все зроблять. А ти приїжджай на майданчик і все зрозумієш. Нехай режисер Стас Гурєнко, який запропонував цю ідею, хай віддувається».

Фото: Соня Плакидюк

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев