5 важливих місць гурту «вагоновожатые» у Києві

Опубликовано 3 декабря 2019 г.

Українське альтернативне тріо «вагоновожатые» готує нові загадки. Майбутні концерти в грудні мають лише назву «Презентація». Що саме планує «презентувати» команда — стане відомо лише на цих виступах.

«Загадковим подіям — матеріал-квест!», — вирішили ми разом з одним з найкреативніших українських гуртів.

Тож Антон Слєпаков та Станіслав Іващенко провели нам міні-екскурсію по Києву та розповіли про місця, які відіграли важливу роль в історії колективу. Перші спільні зустрічі, репетиції та концерти. За 6 років існування хлопцям є що згадати.

Розповіді музикантів супроводжуються фото та підказками. По ним вам треба здогадатись про які саме 5 місць йдеться в матеріалі. Найкмітливіші фани отримають призи. Умови конкурсу — у кінці статті.


1. Перші спільні репетиції гурту з барабанщиком Стасом

Антон Слєпаков: Взагалі цю базу знайшов Стас. Хоча я довгий час думав, що вперше втрьох, напередодні першої репетиції, ми зустрілись на Майдані Незалежності. Та сьогодні Стас розповів, що тоді його не було, це я щось наплутав.

Але я точно пам’ятаю як ми зустрілись з Валентином на Майдані і обговорювали, що завтра, незважаючи ні на що, йдемо на репетицію. І ось на цій локації Стас та Валентин вперше побачили один одного.   

Станіслав Іващенко: Це була наша перша історична зустріч з Валентином, в одній кімнаті.

Антон Слєпаков: Цікаво, що Валентин побачив цю будівлю з вікна своєї квартири і сказав, що це дуже зручно для нього. Хоч йому було ближче всіх до бази, але все ж на першу репетицію він спізнився.  

На цій базі ми вже в форматі тріо зіграли всі композиції, які ми написали без Стаса (з релізів «Сгруппироваться» і «Без трамваев» — прим. ред.) та почали створювати щось нове. Саме тут ми придумали майже весь EP «Упасть с тандема», наш перший EP в якості тріо.

Антон Слєпаков: В цьому приміщенні ми були декілька місяців, може півроку. Потім шукали нові бази і поступово опинилися на наступній локації…

Підказка. Місце розташування: один зі спальних масивів столиці, назва якого згадується в пісні з EP «Стартап Молодость».


2. Друга репетиційна точка та один з перших гучних виступів у Києві

Антон Слєпаков: Ця локація для нас важлива з двох причин. По-перше, ось там у сусідній будівлі розташовувалась наша друга репетиційна база. А коли ми дізнались, що «Гогольfest» проходитиме поруч з нами, то дуже зраділи.

Звуки з фестивалю ми чули під час репетицій, але нам це не заважало. Нам було дуже зручно приїжджати на обидві локації.

По-друге — концерт в рамках того «Гоголя» був для нас визначальним та епохальним. Це був наш другий гучний виступ у Києві на великій сцені. Нарешті про нас вже дізналися, ми вже виступили на декількох фестивалях і прийшли сюди.

То був дуже крутий «Гогольфест», у вересні 2014 року.

Сьогодні я тут перший раз з тих самих пір, а та особлива атмосфера відчувається і досі. Повітря буквально просякнуте духом тієї самої творчості, того самого руху.

А ще поруч з цією будівлею, сидячи на якомусь мотлоху, я давав одне з перших виїзних інтерв’ю від імені «вагоновожатих». Привіт Льоші Бондаренко та Liroom.

Підказка. Правий берег Києва.


3. Перший масштабний open air гурту в столиці

Антон Слєпаков: А тут був перший ВЕЛИКИЙ наш концерт. Тобто не клубний, а хоч на якійсь площині сцени, де можна було стрибати, де можна було грати потужним звуком. Вхід на подію був free, тому прийшло досить багато людей.

Станіслав Іващенко: Після цього ми отримали запрошення провести наш перший великий сольний виступ. Який відбувся згодом у клубі «Юність» (нині — Atlas, прим.ред.)».

Антон Слєпаков: Тоді нам дуже сподобалось. Ми зрозуміли, що великі сцени — наше все (Стас сміється — прим.ред.). Чому нам ютитися на якихось маленьких, коли можна виступати на великих?

Тож ми дуже вдячні фестивалю «ART-Пікнік Слави Фроловой» за запрошення.

Підказка. Згодом гурт виступав і на інших локаціях цієї великої відкритої місцини в Києві.  


4. Історична лавочка

Антон Слєпаков: Ми прийшли на дуже важливе місце. На цій лавочці я розповів Стасу декілька дуже важливих речей.

Одні речі я не буду розголошувати, але одна з тих новин була кардинально-вирішальна.

Я розповів Стасу, що я повертаюсь в Київ. І що тепер «вагоновожаті» буде повністю київським проектом. Це відбулося саме на цій лавочці.

Станіслав Іващенко: Підтверджую. Лавка та сама і це теж саме місце.

Підказка. Центр Києва.


5. Допомога на Майдані

Антон Слєпаков: Чому ми обрали цю локацію? Тому що дуже яскраво запам’ятав день, як ми всі зустрілися і пішли допомагати й волонтерити на Майдан. Лютий 2014 року… В той день треба було сортувати медикаменти, якась суто фізична праця.

Тут було дуже багато коробок, ящиків, ми все розсортовували і відносили в якісь приміщення. Були спеціальні люди, які казали, що треба робити і куди все складати.

Це був день коли ми не грали, а просто зустрілись і пішли сюди. Бачили багатьох спільних знайомих...

Станіслав Іващенко: До речі, в ті часи ми вже робили спільні треки, був такий творчий тандем.

Антон Слєпаков: Так і тоді в нас було запрошення грати в Харкові на розігріві у гурту O.Children на початку березня, але згодом відмінилось.  

Підказка. центр Києва.

З гуртом по місту подорожували Олексій Подчашинський та Ольга Закревська (окрема подяка за фото)

Умови конкурсу: Здогадайтеся по опису, фото та підказкам про які саме місця розповідають учасники гурту.

Варіант 1 для найвідданіших фанів: Сфотографуйтеся на цих самих локаціях та викладіть фото в Instagram з хештегами #вагоновожатые та #openua. Для вірності також можете надіслати посилання з вашими постами нашому редактору Олексію.

Перша людина, яка вірно вгадає всі або найбільше локацій та опублікує знімки, отримає квиток на найближчий «лайв» гурту в Києві (15.15.19, Bel étage).  

Варіант 2 для всіх фанів: викладіть назви та місця розташування локацій в коментах до цього посту та відмітьте людину, з якою ви любите ходити на концерти тріо «вагоновожатые».

Бажано не просто писати назву вулиці/місця, а більш точно вказувати загадану локацію. Наприклад: кафе на розі вулиць Олеся Гончара та Чеховського провулку; площа біля павільйону номер...

Відповіді приймаються до 12.12.19. Серед всіх тих, хто правильно вкаже всі місця ми оберемо ще трьох переможців, які отримають заохочувальні призи від гурту та Open.ua.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев