Альбом Epolets «Діти моря»: погляд зсередини

Опубликовано 3 ноября 2017 г.

На цьому тижні популярні рокери з Одеси Epolets випустили четвертий студійний лонгплей «Діти моря». До альбому увійшло 8 пісень, з яких 3 вийшли раніше в якості синглів («Я хочу буті з тобою», «Місто спить», «Діти Моря»).

Частина пісень записана вже з новим басистом Epolets, Володимиром Ступенчуком, який приєднався до команди в цьому році.

Запис альбому проходив спочатку на студії Studio Boutique888 разом з Мілошем Єлічем («Океан Ельзи»), потім на студії «ФДР» з Ярославом Вільчиком.

Цікаво, що це перший альбом Epolets з виключно україномовними піснями. Це ніяк не пов'язано з квотами на радіо. Більшість пісень, що увійшли до альбому - неформат радіостанцій. Музиканти пояснюють це тим, що українська мова більш мелодична й в цьому російська їй суттєво програє.

В альбомі є пісні про пристрасть, розставання та навіть глобалізацію. Головна ж пісня альбому «Діти моря» — це маніфест любові.

iTunes

Deezer

Spotify

Спеціально для нашого порталу фронтмен гурту Павло Варениця розповів про інші теми альбому, а також про кожну пісню окремо. Деталі створення пісень та інші цікаві історії — в ексклюзивному матеріалі на Open.ua.


Через весь альбом червоною ниткою проходить тема моря. З одного боку це символ нашої любові до нього і до міста, в якому ми народилися. Але це не головна думка. Під час гастролей ми зустрічали безліч людей, в очах яких бачили той самий запал, ті ж  самі буремні хвилі, те саме прагнення до свободи і безкраїх морських обріїв. Це нагадало нам нас самих.

В альбомі є пісня про те, як стирається індивідуальність людини в сучасному суспільстві. А ще є історія про шхуни з моряками — заблукавши в океані, екіпаж зійшов з розуму. Всі інші треки в альбомі описують історії, реально пережиті учасниками групи. Це те, яким ми бачимо світ сьогодні, і те, як ми на нього реагуємо.

«Копі Паст»

Це пісня про те, яким ми бачимо сучасний світ, напрямок та швидкість його розвитку. Пісня про зміни, які відбуваються навколо нас. Про те, що людину лишають права вибору з самого дитинства.


«Напої мене»

Це пісня про розлучення і самотність, про той стан, коли стає краще лише від її погляду, нехай навіть холодного та байдужого. Ця пісня старша за всі інші у цьому альбомі, вона була написана під час нашого перебування на проекті «Х-Фактор».

До попереднього альбому «Cult» вона не ввійшла, тому що була не готова. Довгий час я виконував її під гітару лише для близьких людей, але потім з’явився потрібний риф, я запропонував хлопцям зробити на нього пісню  і ця версія нам сподобалась більше ніж попередня.


«Місто спить»

Пісня-маніфест людей, які прокидаються тоді, коли місто засинає.


«Океан»

Це пісня про моряків, які заблукали в океані й натрапили на сирен. Не знайшовши шлях додому вони втратили глузд і загинули.


«Рідина»

Це дворова пісня, але зі своєю глибокою філософією. Наше життя як ріка і кожен у своєму житті вирішує, що важливіше: довжина цієї річки, її глибина або ширина.


«Я Хочу Бути З Тобою»

Пісня про кохання, не про «назавжди й навіки», а про пристрасть, яка тебе поглинає, коли ти програєш у карти останнє, що в тебе є та додаєш ще.


«Одна»

Пісня-балада про пережите мною розставання з дівчиною. Композиція стала для мене дуже великим одкровенням, саме тому мені не хотілося, щоб кліп дослівно описував те, про що вона.

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 0 комментариев