5 фактів про перший альбом Granula Grace

1
Опубликовано 20 февраля 2019 г.

Granula Grace — чи не перші яскраві дебютанти 2019 року на українській музичній інді-сцені. Минулого тижня гурт презентував свій перший міні-альбом Granula Grace. ЕР вийшов на лейблі Vidlik Records, а саунд-продюсером платівки виступив Євгена Філатов (The Maneken).

Після релізу пісні GG залишились у нашому плейлисті, тому нам стало цікаво як вони народжувались. Отже, як з’явивалась загадкова дівчинка Ґрейс, чому гурт вирішив створювати музику без гітар, скільки часу пішло на запис міні-альбому — в спеціальному матеріалі на Open.ua.


1. Міні-альбом «Granula Grace» народився із збірки, яку гурт так і не видав. В цілому, вона подобалась музикантам, але звучання здавалось незавершеним. Вони написали Євгену Філатову (The Maneken) і він запропонував попрацювати разом. В процесі Євген повністю змінив уявлення гурту про написання та звучання власної музики. Від попередньої збірки лишилось 10 тактів...


2. В студії музиканти провели всього 5 годин, але підготовка до сесії тривала 1 рік.


3. Коли останній мультитрек відсилався на зведення, у музикантів згорів комп’ютер. То була пісня «Стріли». Але за 2 тижні гурт відновив інформацію.

З цією композицією пов’язана ще одна історія. Коли Granula Grace працювали над нею, то відчули легкий жіночий вокал. Так народився образ маленької дівчинки, яка і стала четвертим учасником команди — Ґрейс.


4. На електронне звучання Granula Grace вплинув випадок. Коли команду залишив гітарист інші учасники вирішили не шукати йому заміну, а робити музику без «гітарного звуку».


5. Всі тексти пісень міні-альбому написані таким чином, аби дати як можна більше простору для їх трактувань. Музиканти хочуть, щоби вони жили своїм життям, а рідними їх зробила уява слухачів.

Apple Music / iTunes

Google Play

Deezer

Spotify

Написать комментарий

Редактировать комментарий

Ответить на комментарий

Показано 1 комментарий
  • July 15 августа 2019 г. 23:20
    А ні хто не помічає плагіату? Як, наприклад, в пісні ‚Коло‘ звучить трек Hanz Zimmer - Interstellar....